Рецепта Pauliana

  • 4-5 изпечени и обелени чушки
  • 2 твърдо сварени яйца
  • 1 кисела краставичка
  • 100 гр. пресни печурки (или стерилизирани, но да са режимни)
  • 3 с. л. кисело мляко 0,1%
  • сол
  • черен пипер
  • Дюканска майонеза (в оригиналната рецепта е с нормална, ама не става за нас Smile )

Чушките се нарязва на лентички и се подрежда в чиния. Сварените яйца се настъргват на ренде върху чушките, следва ситно нарязаната кисела краставичка.
Ако не Ви се занимава да задушавате отделно гъбките, може и стерилизирани от буркан, но да са режимни.
Аз лично си приготвям задушени печурки със сол и черен пипер: за 5-10 мин., задушени на слаб огън, стават чудни (без никаква мазнина естествено).
От киселото мляко, подправките и дюканската майонеза се прави сосът.

Да Ви е сладко!

Advertisements