Рецепта Бърди
Продукти:

  • 1 голяма зелка карфиол
  • 2-3 моркова
  • 1 ч. ч. прясно мляко 0,1%
  • сол

Приготовление:
Накъсваме карфиола на розички, а морковите на кръгчета и ги слагаме да врят на котлона. След като омекнат достатъчно, ги вадим, изсипваме част от водата и сипваме прясното мляко и посоляваме (колко вода да оставим зависи от това колко гъсти супи обичаме-  аз лично оставих доста и след това си пийвах супата по цял ден като бульонче в чашка). Пасираме. Сервираме.

Ако обичате крем-супите да са с крутончета, направете такива от дюкански хляб. Аз много обичам крутони, то с тези просто не се получи – хубавото на оригиналното крутонче е, че е пържено и хруска. Иначе изглеждат добре.
Описание и снимки

Advertisements