Рецепта pettesa

за катмата, която без плънката става за „П”:

  • 3 супени лъжици фино смлени овесени трици.
  • 1 яйце.
  • 100 мл. лимонада (Дерби, Лифт, Аро – всички са без захар).

Разбива се яйцето, добавят се триците към него, след което се добавя половината от лимонадата. Оставя се сместа за 10 мин., след като се е посгъстила, се добавя и останалата лимонада (все пак внимавайте с лимонадата – да не стане много рядко, при всеки лъжиците за трици и размера на яйцето са различни). Пече се в тефлонов тиган (28 см.) с 1 капка олио, размазана със салфетка, ако е по малък тиганът, може и на 2 пъти.

За плънката:

  • 3 супени лъжици режимен мармалад.
  • 40 гр. сирене.

Катмата се намазва с мармалада и се поръсва със сиренето. И тъй като в тестото за катмата няма мляко, може да консумирате с чаша топло прясно мляко „Фитнес 0,1%”.
Само искам да подчертая, че от 4 месеца съм на режима и по вкусна режимна закуска не бях яла.