Taни

Да, тлъстата риба е позволена. Препоръчителна е и е полезна, защото съдържа много омега 3 мастни киселини, а те не могат да се набавят подруг начин

Цитат от книгата – стр. 32-33
Сред рибите има 5 вида с по-високо съдържание на мазнини, които могат да се познаят по вкуса им и по синята им кожа. Това са сардината, тонът, сьомгата, скумрията и херингата. Но трябва да се знае, че колкото ида са тлъсти, тези 5 вида риби не съдържат повече мазнини от една обикновена говежда пържола и главно, че мазнината им (на рибите от студените морета) е много богата на омега 3 мастни киселини, които намаляват рискът от сърдечно-съдови заболявания

Бележка от Ангуа: разбира се, приготвена режимно 🙂 За протеинов четвъртък в 4 фаза има особености, да се погледне в книгата!

Advertisements