Рецепта: Мими-Деси

  • 1-2 патладжана
  • 1-2 домата
  • пушено пуешко месо на кубчета
  • 3-4 скилидки чесън
  • черен пипер
  • корени магданоз
  • 1 връзка магданоз
  • 4-6 с. л. кисело мляко 0,1%

Патладжаните се обелват и нарязват на две по дължина и се издълбават.  Посоляват се и престояват 10-15 мин. Измиват се и  се изцеждат.
Издеълбаната сърцевина се смила,  прибавят се чесън, сол, дребно накълцаните магданозени корени и ситно нарязаният магданоз,  пипер и пушено пуешко месо на кубчета.  Плънката  се задушава  на тих огън,  може да се добави куркума.
Патладжаните се напълват с плънката и се нареждат в тефлонова тава. Покриват се с резени подсолени домати. Налива се малко вода и се запичат в умерена фурна.
Сервират се със сос  от кисело мляко. чесън, сол и капки лимонов сок.
Да ви сладко!

Advertisements