Рецепта: „tan4eto“

  • 1 бр. пилешки гърди
  • около 50 гр. телешка пастърма или шунка
  • 1 кисела краставичка (за ПЗ дните – 2)
  • 1/2 кутия Екскуиза 0,2 %

Снимка Танчето

Пилешките гърди (пеперудката) се разделят на две половинки. Всяка от тях се слага в пликче и се начуква до дебелина от около 3 мм. След като начукате пържолата, разрязвате плика и върху месото слагате 1/2 нарязана на ситно кисела краставичка, около 25 гр. пастърма (шунка) и 1/4  кутия Екскуиза. Вретеното се оформя с помощта на плика (не е желателно пипането и прехвърлянето на пилешкото извън найлона, защото може да се накъса). Пече се на тефлонов тиган или в печка. Става много бързо и изключително вкусно. Добър апетит!

Рецепта Мерито

  • 1 пилешка пържола
  • 1 кисела краставичка
  • 2 яйца
  • подправки по желание

Разстилам пържолата върху фолио и я начуквам. Наръсвам подправките, краставичките и яйцата, след това завивам с помощта на филиото. Пече се около час.
През ПЗ дните може и други зеленчуци да се сложат вътре.

Снимка Мерито

Снимка Мерито

Advertisements