Рецепта: Тази същата

  • 600 гр. телешко месо
  • 1 глава кромид лук
  • 600 гр. карфиол
  • 250 гр. консервирани домати
  • сол
  • 1 с. л. нишесте
  • 1 ч. л. червен пипер
  • магданоз

Нарязаното на порционни парчета месо и дребно нарязаният лук се задушават в малко вода. Като омекне лукът се прибавя червеният пипер. Посолява се на вкус. Като се изпари водата, месото се залива с гореща вода, колкото да покрие месото. Вари се на умерен огън до полуомекване. Прибавя се измитият и накъсан на розички карфиол. След около 20 минути се слагат нарязани на кубчета домати. Няколко минути преди окончателното сваряване на месото ястието се сгъстява с нишестето. Поднася се с дребно нарязан магданоз.