Рецепти за режима на Пиер Дюкан
Патладжани с пушено пуешко и чеснов сос Пиле със зеленчуци в торбичка
октомври 6, 2008
krikri1 Често задавани въпроси (FAQ) 7 коментара
Патладжани с пушено пуешко и чеснов сос Пиле със зеленчуци в торбичка
Дидо за Дюкански „бейк ролс със… | |
Mateva Svet за Заек, задушен в гювеч | |
beheta за Как се приема лененото се… |
krikri1
окт. 06, 2008 @ 09:53:45
Румяна
Мъжът ми е с диабет тип2. На този режим е от 12.05.2008. Три месеца след започване на режима на хранене на д-р Дюкан си направи пълни изследвания. Триглицеридите му са в нормата, захарта – също. Свалил е 23 кг .и е в трета фаза. Чувства се отлично. Има и разширени вени – успокоиха се и няма оплаквания. Дано всичко да е така добре! След три месеца пак ще си прави изследвания. От началото е под лекарско наблюдение. Кардиоложката му махна лекарствата за високо кръвно – нормализирало се е. До януари е на трета фаза. Успех на всички мотивирани!
krikri1
окт. 06, 2008 @ 10:04:18
Коте
Свекъра ми е диабетик и знам, че това, което ядем, е напълно подходящо за диабетици.
Той си хапва от моите режмни сладкиши и след това се чуства добре.
krikri1
окт. 06, 2008 @ 10:05:24
Чочосан
Не съм диабетик, но майка ми е и мога да кажа,че това е храната, с която основно трябва да се хранят диабетиците. Тоест нашият режим е идеален за тях.
Аngua
окт. 06, 2008 @ 18:04:40
geni70is
здравейте, знам, че има диабетици на този режим и искам да попитам как се чувстват и докъде стигнаха, спазват ли някакъв по-различен режим на хранене или са точни като по книгата
питам, защото в нашия форум
http://forum.rozali.com/viewtopic.php?t=515&postdays=0&postorder=asc&start=6350
няма диабетици, а имаме 3 нови момичета, които са с този проблем и не знаем какво да ги посъветваме
ако някой има желание, моля ви, пишете в този форум, благодаря ви предварително
само за себе си ще спомена, че с този режим свалих 12 кг. и за сега успешно си задържам теглото и само след седмица минавам в четвърта фаза
Аngua
окт. 18, 2008 @ 18:48:24
iva_neta
за всички диабетици http://www.protos.bg/diabet/vd/i127/vd_i127_13.html
baci
юни 08, 2009 @ 10:55:44
Коментар от Shadow — февруари 12, 2009 @ 9:38 am
Съвсем случайно попаднах на този форум и въпреки че обикновенно не пиша (само чета) този път бях заинтригуван и искам да споделя… Аз съм диабетик и понеже съм със наднормено тегло ми се наложи да се подложа на диета. Диетата която ендокринологът ми предложи беше на Дюкан и дотук върши чудеса. Няма да навлизам в подробности само ще кажа, че досега съм свалел повече от 20кг (период от около 3 месеца). Поради специфичноста на диабета ми се наложи доста да се пообразовам и причината сега да пиша тук е, че искам да ви обърна внимание на фактът, че диетата позволява консумирането на някои вещества които са крайно вредни. На челно място е Е 951 АСПАРТАМа!!! Силно препоръчвам да се поинтересувате за вредните добавки. прилагам този линк
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=ARTICLE_READ&ARTICLE_ID=386
Силно се надявам на някой да съм помогнал
baci
окт. 20, 2009 @ 09:42:56
Didranad
Имаме приятели от Германия, всъщност приятели на моите родители, с които си разменяме визити и се познаваме от повече от 30 години. Отначало бяха поразени от нашата кухня, после спряха да я коментират. Разбира се, всичко им беше вкусно, но приемат за неестествено това – редовно и в големи количества баници, сладкиши, готвено и да не изреждам. Ние пък винаги сме се удивлявали от тяхната кухня: филийка ръжен хляб на тостер, филе или колбас и кафе сутрин; месо (винаги без мазнини), съответно печено или задушено с огромна салата, обезмаслени млека. Жената вече е пенсионерка, но продължава да ходи по планините, да се движи много и при последното ми гостуване при тях открих, че те се хранят 2 пъти на ден – сутрин и следобед. Фигурата й винаги е била като на момиче – стегната, без мазнини, а е родила 2 деца. Мъжът също има стройна фигура и до сега. Сутрин закусват сандвичи, млека, а следобяд – готвено, супи, салата, плодове. Вечер пият по едно питие с парче сирене или парче колбас. И толкоз! Питах защо и отговорът беше – ами на нашата възраст, това е достатъчно.
Тези хора никога не са смятали, че са на диета, винаги са ходели по планините и спортували. За тях готвенето има други измерения и философията на живота им изключва висене в кухнята и дълго готвене.
И си мисля, че наистина нашата национална кухня и съответна психика предразполагат към нездравословно хранене. И вижте резултатите – колко болен народ виси по поликлиниките, колко деца има с наднормено тегло и проблеми. За да не ме разберете погрешно – обичам да готвя и то много, готварството е любимото ми хоби. И експериментите в кухнята. Но трябва да има разумно и здравословно готвене, както и разумна комбинация на храните.
И наистина не е въпрос на диета, а начин на живот.
Mma Ramotswe
… всички с наднормено тегло и ябълкова структура на тялото, т.е. кръгли в коремната област, с голяма вероятност са носители на тази мутация, наречена непоносимост към въглехидрати, което води до диабет с възрастта
затова всеки тук трябва да има едно наум, особено ако попада в описаната група
… напоследък съм се задълбочила в темата
чета доста изследвания по въпроса и това инфо ме стряска
и затова и споделям с вас
по-добре да сме информирани, отколкото да си живеем в неведение
…. диабетът, затлъстяването, липидемията имат допирна точка – непоносимост към въглехидрати, развита през последните 10 000 години, когато хората са станали земеделци
Особено пък от средата на ХХ век насам, с навлизането на синтетичните добавки в храната ни.
има още една причина, навлизането на олекотените продукти…
… в момента тук в швецко се води борба от няколко напредничави лекари да се промени порочната система на болни от диабет или преддиабет (инсулинова резистентност) да се дават медикаменти и да се предписва диета, състояща се от 60% въглехидрати
усилията на тези хора са насочени към въвеждането именно на нисковъглехидратен режим
затова и някои от тях си изгубиха лекарския лиценз, после ги реабилитираха
но битката струва милиарди долари и евро на фармацефтичните гиганти, които искат да държат хората зависими от медикаменти цял живот, вместо да живеят здравословно и безпроблемно с подходящ хранителен режим
с това искам само да кажа, че отговорността за нашето здраве лежи в нашите ръце
благодарна съм на Дюкан, че ми даде начален тласък да започна да се интересувам повече, за да мога да си помогна
…. самото наднормено тегло е предпоставка за диабет
колкото повече мазнини има в тялото, толкова повече клетките стават резистентни към инсулин, трупат се още повече мазнини, постепенно се увеличава кръвната захар
и в един прекрасен момен … изненадка … преддиабетно състояние
но това не става от веднъж
трябват количествени натрупвания, за да се получат качествени изменения Mr. Green както казва другарят Маркс
savina_33
… хапчетата за диабет от типа на Siofor и други подобни наистина водят до отслабване (естествено съчетани с подходящ хранителен режим). Механизмът е следният: дебелите хора имат инсулиноа резистентност. Организмът се оптива да я преодолее като произвежда много инсулин. Но той не действа адекватно, кръвната захар се повишава, трупат се мазнини, това засилва резстентността, произвежда се още повече инсулин… получава се порочен кръг. Отделно от това инсулина е един от най-мощните стимулатори на апетита. За това да кажеш на дебел човек „Не яж“ е абсолютно безмислено. Та въпросните хапчета разкъсват кръга, подобряват чувствителността към инсулина и намаляват количството му. Така че хем апетита и трупането на мазнини намаляват, хем намаляваш риска от диабет. Но трябва да се приемат само под лекарски контрол и според мен лично не са подходящи, ако не ядеш достатъчно въглехидрати (може да доведат до хипогликемия). Същият ефект (подобряване на чувствителността към инсулина) се постига и с намаляване на теглото, независимо как е постигнато.
Mma Ramotswe
Същият ефект (подобряване на чувствителността към инсулина) се постига и с намаляване на теглото, и основно с нисковъглехидратен режим
иначе си зависим до живот от медикаменти
което е и целта