Рецепта feelgood
Продукти за 4 порции:

  • 700 гр. брюкселско зеле
  • 350 гр. телешка кайма
  • 1 глава лук
  • 250 гр. домати
  • 1 ч.  л. червен пипер
  • 2 с. л. Екскуиза 0,2%
  • сол
  • черен пипер

Приготвяне:
Лукът се позапича в тефлонов тиган, слага се 100 мл. вода, добавя се каймата, бърка се енергично. Задушава се около 5 мин. Поръсва се с червения пипер, добавят се нарязаните много на дребно домати. Сместа се задушава 7 мин., добавя се сол, пипер, 200 мл. вода и се оставя да къкри 20-тина мин. Зелето се бланшира в леко подсолена вода 3-4 мин., добавя се към каймата. Разбърква се и се пресипва в йенска тенджерка. Отгоре се разпределя Екскуизата и се пече на 200 градуса до златисто.