Рецепта feelgood
Продукти:

  • 1 заек
  • 4 червени чушки
  • 100 гр. целина
  • 7-8 стръка лук
  • 100 мл бяло вино
  • 5 с. л. Екскуиза 0,2%
  • 1 връзка магданоз
  • 50 гр. червен пипер
  • сол

за маринатата:

  • 200 мл. бяло вино
  • 100 гр. (глава) целина
  • 1 глава лук
  • 2 дафинови листа
  • около 200 гр. карфиол
  • сол

Приготвяне:
Заешкото се нарязва на порции, продуктите за маринатата се нарязват на дребно, смесват се и нарязаното месо престоява в нея около 12 часа. Месото се вади от маринатата, овкусява се с малко сол, натърква се с червения пипер и се поставя в тефлонова тава да се пече-около 40 мин. на 200 градуса. Нарязват се чушките, целината, бланшират се във вода за около 5 мин., добавя се вино, Екскуиза, накълцаният на дребно лук. Посолява се и се задушава. Месото се сервира върху канапе от зеленчуците, които поръсваме с наситнения магданоз.

Забележка: Бялото вино не е режимно! Дюкан позволява малко вино само при условие, че се изпари. Затова предлагам първо да се остави виното да се изпари, а после да се задушават зеленчуците с месото.

Advertisements