Рецепта: eli_r-va

Продукти:

  • 500-600 гр. пилешко месо
  • 100-150 гр. гъби
  • 1 глава кромид лук
  • 1 ч. л. царевично нишесте
  • 1 с. л. доматено пюре

за сухата марината:

  • 1 ч. л. майорана
  • 1/2 ч. л. мащерка
  • 1/2 ч. л. гранулиран чесън
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1/4 ч. л. кимион

Начин на приготвяне:
Сухата марината се приготвя, като всички подправки в рецептата се смесват и разбъркват добре. Пилешкото месо се нарязва на кубчета, овкусява се със сухата марината и се оставя да престои около 10 минути. Лукът и гъбите се режат наедро, поставят се в йенски съд, добавя се овкусеното месо и се разбърква. Похлупва се и се пече в микровълнова фурна 5 минути на максимална мощност. Изважда се, прибавя се разреденото в 200 мл. студена вода доматено пюре и се връща се отново във фурната, мощността се намалява с една степен и се задушава още 8-9 минути.
Нишестето се разтваря в 1-2 с. л. вода, захлупва се и се запича за 1-2 минути на максимална мощност.
Става много бързо и е вкусно.
По желание може да добавите и едно яйце, разбърквате и пак печете около 2-3 мин.

Advertisements