Рецепта feelgood

Продукти:

  • 250 гр. телешки шол
  • 3 с. л. Екскуиза 0,2%
  • 100 гр. чери доматчета
  • 3 клонки розмарин
  • 2 глави чесън
  • сол

за маринатата:

  • 250 мл. ябълков оцет
  • 1 глава лук
  • 10 зърна черен пипер
  • 2-3 зърна бахар
  • 2 дафинови листа
  • кората на 1 лимон
  • 1 връзка магданоз
  • 1 ч. л. сол
  • няколко листа целина

Приготвяне:
Маринатата се приготвя, като лукът се нарязва на едри парчета, добавят се другите съставки и се вари в оцет и 500 мл. вода около 30 мин.

Почистеното и измито месо се залива с врящата марината и престоява в нея 30 мин, под капак. Вади се, а маринатата се кипва повторно, гореща се излива върху месото и престоява 1- 2 денонощия в затворен съд, като отвреме на време се обръща. Скилидките на едната глава чесън се запичат в подмазан с 2-3 капки олио тиган, като леко се посоляват. Розмаринът се нарязва на ситно. Изкиснатото и подсушено месо се шпикова с подготвените чесън и розмарин разбъркан с Екскуиза. Печем на загрята фурна в тефлонова тавичка, по 10-тина мин. от всяка страна. Вадим месото, слагаме го в тефлонов тиган, заедно с чери доматчетата и другата глава чесън, предварително счукан. Задушаваме до омекване. Месото може да се поднесе със задушени карфиол, броколи, брюкселско зеле или други зеленчуци.


Advertisements