Рецепта: Сани

(публикувана като коментар на този сайт)

  • пресен спанак, измит и накъсан на парчета
  • 1 глава лук
  • течен подсладител
  • 1 печена червена чушка, нарязана на ивички
  • сушени домати (предварително накиснати до омекване в малко балсамико и вода)
  • риба тон лайт
  • 1 с. л. извара
  • балсамов оцет
  • течен парафин
  • Дижонска горчица
  • черен пипер
  • сол

Спанакът се слага в дълбока купа. Лукът се реже на шайби и се задушава. След като омекне, се прибявят няколко капки течен подсладител, така че да се „карамелизира“ лукът. Прибавя се към спанака заедно с  изварата,  червената чушка, сушените домати, рибата тон.

За 3-та фаза може да се добави пармезан и няколко броя каперси. Подправя се с балсамико, парафиново масло, черен пипер и сол, горчица „дижон“ на вкус. Бон апети!

Advertisements