Рецепта Craftsgifts

(публикувана като коментар в този сайт)

Необходими продукти:

за блата

  • 2 белтъка
  • 6 супени лъжици  овесени трици
  • ванилия
  • 2 хапченца подсладител
  • 1/2 бакпулвер

за крема

  • 2 жълтъка
  • 200-250 гр. извара
  • 2 супени лъжици течен подсладител
  • 2 супени лъжици “Екскуиза”
  • 1 ванилия

за желето

  • степче по избор
  • желатин

Начин на приготвяне:

Разбийте белтъците, докато станат на сняг. Добавете триците, бакпулвера, подсладителя и ванилията. Бъркайте още около пет минути с миксер. Застелете дъното и стените на съда, в който ще печете, с пекарска хартия и изсипете белтъчната смес. Сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете 15-20 минути на 180-200 градуса. Докато се пече можете да приготвите крема, като пасирате до гладкост всички необходими  продукти. След като блатът е изпечен, извадете тавичката от фурната и разстелете крема върху него. Върнете във фурната и печете, докато кремът се стегне. Извадете и оставете да изстине. Докато изстива, пригответе желето  от половин пакетче желатин и степчето, което сте избрали. Аз не успях да се справя с приготвянето му така, както ми се искаше. Освен това не биваше след изпичането на крема да махам хартията, но това ще бъде поправено следващия път. От друга страна, обаче, като излях степчето с желатина върху чийзкейка, триците се сиропираха, а в противен случай ще стоят сухи.

Следващия път ще помисля какво може да се направи по въпроса с желето, за да се получи чийзкейкът на три пласта.

До тогава приемам идеи всякакви!

Повече от ясно е, че не бива да го изяждате за един ден. Разпределете за два дни.

Снимка Craftsgifts

Снимка Craftsgifts