Рецепта annisoft

  • 2- 3 тиквички
  • 2 моркова
  • 2 домата
  • 2 пилешки бутчета
  • джоджен
  • сол

Бутчетата се сваряват, вадят се от бульона и се обезкостяват, нарязват се на парчета. Тиквичките се режат на кубчета, морковите и доматите се настъргват. Всичко се слага в тенджера, добавя се малко от бульона, в който е вряло пилето, сол и подправките и се оставя да къкри.

Рецепта Bermudez

  • 4 бр. средно големи тиквички
  • 2 яйца
  • 500 гр. пилешко месо
  • 250 гр. извара (аз използвам Мероне)
  • 200-300 гр. гъби (аз ползвам пресни печурки)
  • 5 с. л. кисело мляко 0,1 %
  • 1 ч. л. царевично нишесте
  • 1 с. л. овесени трици
  • копър
  • сол
  • черен пипер

Тиквичките се обелват и настъргват, добавят се изварата, яйцата, нарязаните гъби, пилешкото месо (предварително сварено и накъсано на малки късчета), триците, киселото мляко, в което е разбъркано нишестето, черният пипер, солта и копъра.
Всичко се разбърква добре, изсипва се в йена и се пече около 1 час на 200 градуса в средата на фурната.


Advertisements