Рецепта Pauliana

  • 1 яйце
  • около 150 гр. извара
  • сол
  • джоджен
  • чубрица
  • черен пипер и други на вкус
  • около 7 средно големи печени и обелени пиперки (може и зелени)

Накълцват се на ситно изпечените и обелени пиперки (може и на пасатора или блендера).
В купа се разбива яйцето с подправките, добавя се изварата.
Всички продукти се смесват.
Предварително съм загряла тефлоновия тиган, 1-2 капки мазнина забърсани със салфетка… изсипва се и се пече до готовност. Ако се добави още едно яйце, може да стане и като омлет.
Лично  аз никога не съм можела да правя омлета като палачинка и затова бъркам продуктите. Става за няколко минути и е много вкусно.  Аз си го хапнах като гарнитура за пилешки пържолки.

Да ви е сладко!

Advertisements