Sun

Да изкажа и аз мнението си по повод размислите и страстите за режима от позицията на човек, изпитал върху себе си позитивните и негативни последици от 1-годишното му прилагане:

Никой ограничителен хранителен режим не е докрай полезен. Мисля, че в това никой от нас не се съмнява. Е, да, но има периоди в живота на човек, в които обстоятелствата ни довеждат до момента, в който трябва да предприемем нещо за подобряване на здравословното си състояние или на външния си вид, като намалим теглото си. В този момент обикновено прибягваме до диетите и хранителните режими. Режимът на д-р Дюкан е един доста добър режим, ако се прилага в чистата  му форма – без интерпреации и без допълнителни ограничения, които много от нас си налагат с цел „увеличаване“ на ефекта. В тази връзка съветите ми към вас, които тепърва се подлагате на режима,  са следните:

1. Не правете повече от 5 ударни дни (и докторът го е написал в книгата си). Над 5 ударни дни се правят САМО под лекарски контрол!!!
2. Хранете се разнообразно по време на 2-ра фаза, не прекалявайте с определена група храни – твърде много яйца, твърде много риба, твърде много пилешко и т.н. за сметка на другите позволени храни – възползвайте се от ЦЕЛИЯ списък с разрешени продукти.
3. Не бъдете крайни! Съобразете се с резултатите от КАЛКУЛАТОРА на д-р Дюкан – те са доста добре претеглени и наистина са оптималното, което можем да изискваме от тялото си.
4. Спазвайте 3-та фаза ПО ПРАВИЛАТА – не ограничавайте нищо от това, което трябва да добавите към менюто си на този етап от режима! Правете редовно ГАЛА вечерите, така както редовно си спазвате протеиновите дни, ГАЛА вечерите са също толкова важни, колкото и проеиновите дни!
5. Пийте ВОДА – поне по 2 л. на ден!!! Много е важна! Няма какво друго да изтика навън шлаките и токсините от организма и да пречисти всяка клетка.
6. НЕ ТРЕНИРАЙТЕ по време на 1-ва и 2-ра фаза!
7. Пийте комбинирани витамини, особено в протеиновите дни!
8. ЗАКУСКАТА е изключително важна! Както и останалите хранения през деня – научете се да ядете на често, 5 пъти на ден през равни интервали от време е чудесен вариант.

Повярвайте ми, всичко това е наистина МНОГО важно!