Рецепта craftsgifts (линк към рецептата е даден във Въведение)

  • 2 пак. желатин
  • степче
  • 1 кофичка кисело мляко 0,1%
  • 1/2 кутийка Екскуиза 0,2%
  • 2 ванилии
  • подсладител

За да приготвите тази торта, са ви нужни преди всичко две еднакви по форма, но различни по големина купички.

Не знам дали ще успея да обясня точно и ясно как да процедирате, но се надявам да ме разберете.

Пъхнете по-малката купичка в по-голямата и с помощта на тиксо я залепете така, че между двете купички да остане разстояние от всички страни. По-малката купичка трябва да изглежда като “висяща” във въздуха в по-голямата, след залепянето.

Разтворете 1/2 степче по избор  в две водни чаши вода. Едно пакетче желатин накиснете в една кафена чаша топла вода. Оставете да набъбне и  разбъркайте, докато се разтвори. Излейте желатина в степчето и отново разбъркайте. Налейте течността между двете купички и сложете във фризер, за да стегне.

През това време разбъркайте едно кисело мляко 0,1 %  с половин пакетче “Екскуиза” 0,2 %, две супени лъжици подсладител и две ванилии.

Когато сместа със степчето стегне, извадете от фризера и налейте в по-малката купичка гореща вода. Отстранете тиксото и извадете купичката. Трябва да получите “желатинова купичка”  с цвят на избраното от вас степче, която все още стои в по-голямата купа.

Към млякото прибавете един желатин, разтворен по гореописания начин. Разбъркайте и налейте в желатиновата купичка. Върнете във фризера и изчакайте да се желира.

След желирането, извадете от фризера и натопете купата в гореща вода, за да можете да извадите тортата. Обърнете върху подходяща чиния.

Съхранявайте в хладиник.

Да ви е сладко!

П.П. Сами разбирате, че цветовете на тортата могат да бъдат всякакви. Ако в млечната смес добавите степче, различно от това, което сте желирали, то млякото ще се оцвети в друг цвят  и няма да е бяло. Можете  да разделите млечната смес на две части и да направите тортата трицветна.

Въобще, всичко зависи само от фантазията ви!

Advertisements