Рецепта Роси, публикувана като коментар във Въведение

Необходими продукти

  • 1кг. воденички – аз ги правя 500 гр. воденички и 500 гр. сърчица, но може и само едното от двете
  • 4-5 пресни чушки
  • 500 гр. пресни гъби
  • 2 големи глави лук
  • 1 топено сирене – нискомаслено (за БГ: Екскуиза 0,2 %)
  • черен пипер
  • чесън на прах
  • чубрица
  • сол
  • магданоз

Приготовление
Сварявам воденичките. По принцип винаги варя поне 3-4 кг. и после си ги разпределям в пакетчета, за да ми е по лесно при следващото готвене. Нарязвам всички зеленчуци на едро и ги слагам в тавата. Доливам 1-2 чаши бульон, подправките и топеното сирене. После запичам 5-10 мин. Преди да изкарам от фурната, добавям воденичките и запичам за много малко. Накрая обилно поръсвам с магданоз. Стават невероятно вкусни и сочни.

Advertisements