Рецепта feelgood

  • 1 пиле – сварено, с махната кожа, обезкостено и нарязано на кубчета
  • 300 гр. домати
  • 200 гр. печурки (по-дребни)
  • 2 червени чушки
  • 2 зелени чушки
  • 1 глава лук
  • 6 с. л. Екскуиза 0,2%
  • 2-3 с. л. червен пипер
  • 1 ч. л. сух естрагон
  • сол

Чушките се нарязват на тънки ленти, а лукът – на ситно. Лукът и чушките се слагат в около 50 мл. вряща вода, овкусяват се след 5 мин. с червения пипер и се разбъркват, добавят се печурките (цели). Доливаме около 200 мл. вода и оставяме да къкри на слаб огън около 10 мин. Пилето на кубчета се прибавя в тенджерата. При нужда се доливат още около 100 мл. вода (зависи как харесвате паприкаша, дали по-воден или не), овкусявате с малко сол и оставяте да къкри още 10-15 мин. Доматите се обелват, почистват се от семките и се нарязват на малки кубчета, добавят се в тенджерата. Ястието се подправя с естрагона, добавя се Екскуизата и се оставя на огъня още 10 мин.

Advertisements