Рецепта feelgood

  • 500 гр. телешки шол
  • 2 глави кромид лук
  • 4 с. л. Еkскуиза 0,2 %
  • 1 с. л. пшенични трици
  • 100  мл. прясно мляко 0,1%
  • 1 обелен домат, нарязан на малки кубчета
  • 1 ч. л. смлян черен пипер
  • сухи ароматни градински подправки (босилек, мащерка, риган, розмарин и т. н. )

Телешкото филе се нарязва на тънки парчета, леко се начуква, нарязва се на тънки ленти. Запичат се лентите в тефлонов тиган с няколко капки олио, по 2 мин. от всяка страна. Лукът се почиства и се накълцва на дребно. В тефлонова тенджерка се слагат Еkскуизата, лукът, запечените ленти телешко, обеленият домат и млякото и се разбърква. След 3 мин. добавяме триците, пак бъркаме. Сместа се задушава под капак на тих огън 5-7 минути.
Подправя се със сухи градински подправки и се поднася.

Advertisements