Рецепта feelgood

  • 1 пиле
  • 1 глава лук
  • 4 с. л. Еkскуиза 0,2%
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена камба
  • 2 домата
  • 1 дафинов лист
  • 2 склидки чесън
  • 3 листа от целина
  • 1 връзка магданоз
  • 1 ч. л. червен пипер
  • по 1 щипка ким, майорана, джоджен и черен пипер
  • 1 с. л. сушени зеленчуци

Пилето се сварява, маха му се кожата, нарязва се на хапки. В малко от бульона, който слагаме да заври, се баншират ситно нарязаният лук, чушката и камбата – нарязани на ивици, доматите – нарязани на дребно, дафиновият лист, наситненият или пасиран чесън. След 10 мин. се прибавят пилешките хапки и се продължава задушаването на слаб огън, като от време на време се налива по малко от топлия бульон. Когато месото омекне, се добавят Екскуизата и червеният пипер. Вари се още 10 мин., след което се добавят наситнените магданоз и  целина, се овкусява с ким, майорана, джоджен, черен пипер и сушени зеленчуци. След 5 мин. ястието се дръпва от огъня.

Advertisements