Рецепта Pauliana

  • една средно голяма тиквичка
  • 250 гр. извара
  • 1 яйце
  • диетична сол
  • черен пипер на вкус
  • чубрица
  • по желание: мляко 0,1 %, яйца

Тиквичката се нарязва на филийки, посолява се и се оставя за половин час. След това се изплаква и се нарязва на малки кубчета (може и да се настърже, но не знам как ще е с настъргани). Всички продукти се объркват и се запичат на тефлонов тиган до готовност. Стана страхотно…
Ако някой иска да си го направи на фурна, може няколко минути преди да се извади, да направи заливка от нискомаслено мляко (0,1 %) и яйца.
Да ви е сладко!

Рецепта Анда

Запичат се 1 кг тиквички с няколко скилидки чесън и малко сол във фурната, аз сложих отдолу готварска хартия. Като са почти готови, добавя се смес от три жълтъка, разбити в половин литър прясно мляко плюс малко извара и подправки – аз сложих пресен копър. Запича се за пет минути и е готово.