Боби1973

Искам да ви напомня, че няма полезна диета!!!Всяка диета, независимо каква, стига да води до отслабване, е вредна, най-малкото, защото в кръвта плуват мазнините, от които толкова искаме да се отървем и нивото на холестерол скача, което може и да е опасно за някои хора.
Естествено, че не е добре да се храним само с белтъчини и слава богу не го правим – за това си спазваме схема П/ПЗ, която е достатъчно добре премислена и балансирана!
Нарушаването на съотношението белтъчини – мазнини – въглехидрати е съвсем умишлена – именно за да ни доведе до отслабване, нарочно затрудняваме организма си, за да изразходва повече енергия, да не усвоява достатъчно добре и да ползва запасите си…Това са обясненията на Дюкан – описал ги е в книгата си, нищо не е крил, не ни е заблуждавал, но съвсем коректно ни е обяснил кое точно води до отслабване и как. Не зная други диетолози да го правят и не мисля, че има „по-полезна“ диета, ако изобщо мога за използвам тази дума, но щом сравняваме методите на отслабване, ми се струва подходяща.
Има много начини да отслабнем, но после какво ни чака – доста от нас могат да изпишат килограми страници с истории за йо-йо ефекта, нали?
Няма по-анализирана диета от нашата, няма по-коментирано отслабване, никой друг режим не създава такава паника у диетолозите  Laughing Никъде не съм срещала подобни коментари за житената диета например…
Това, което ви напомням днес, може само да затвърди твърдата ми увереност, че е безотговорно да започнеш отслабване, без да се запознаеш с това, което те чака, да скачаш от режим на режим или от диета на диета, да търсиш светкавични резултати, да се сравняваш с останалите.Да променяш живота и тялото си не е шега работа и не е начинание за месец или два. Много ми се иска всички да са наясно с това, което се захващат и да си дават сметка за плюсовете и минусите на режима, за които съм твърдо убедена, че са дълбоко премислени и възможно най-оптимизирани при нас!
И така – причиняваме на тялото си щета – от където и да го погледнеш, но сме преценили (надявам се), че си заслужава, правим го по възможно най-безвредния начин и в крайна сметка няма да е за цял живот да лапаме само месо, нали?
Благодаря на всички, които се опитват да ни покажат, че медалът има две страни, но светът не е черно – бял, напротив, много е шарен, а животът е хубав, затова правете всичко, за да се чувствате добре и си свиркайте!
Хубав ден на всички! smile3503

Advertisements