Рецепта Емилия, публикувана като коментар

  • 1 килограм пилешки бутчета /горни или долни или смесено/
  • 3 супени лъжици овесени трици
  • 1 супена лъжица шенични трици
  • 1 бр. кубче зеленчуков бульон – обезмаслен. Тъй като в БГ не се намира такъв продукт за момента, по-добре да се замени с подправки по ваш вкус – важното е да са изсушени

Кожата се отсранява от бутчетата, измиват се и се овалват със сухата смес от триците и подправките. Поставят се в тава с хартия за печене. Пекат се, докато “коричката” порозовее. Ориентировъчно: 25-30 мин. на 220-250 градуса във фурна. Получават се пилешки бутчета със страхотна хрупкава коричка! Не е задължително пилешкото да е 1 килограм. Аз си пека тази доза, за да си нося и хапване на работа. Може да увеличавате или намалявате количеството на месото и съответно на триците, но да внимавате в количеството трици на ден. Рецептата е лесна, бърза и най-важното – много вкусна. Това ястие ми подсказа моята племенница Гери,  която е голям почитател на KFC /като всички деца/и майстори в къщи единствено пилешки вкусотии. Затова кръстих моята рецепта на нея.

Advertisements