Рецепта silviya, публикувана като коментар

  • 2 чаши (водни) настъргани на едро тиквички/спанак./моркови
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2 1/2 чаши извара
  • 2 малки глави лук, нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1/4 чаша копър, пак на ситно
  • 2 яйца разбити добре, но не на пяна

Посолете настърганите тиквички и ги оставете настрани за около 10 мин. Смесете всички останали продукти. Изцедете колкото може повече течност от тиквичките и ги прибавете към готовата смес. Разбъркайте пак добре. Сложете сместа в тавичка върху хартия за печене и печете до златисто при температура 180 градуса. Можете да замените тиквичките със спанак, моркови или други зеленчуци според вкуса ви.

Advertisements