Рецепта Mma Ramotswe

  • 600 гр. пилешко филе на хапки
  • 500 гр. тиква на малки кубчета
  • 1 стрък праз на кръгчета
  • броколи – 1 китка, разделена на малки парчета
  • 2-3 червени чушки
  • 250-300 мл. нискомаслено кокосово мляко – обикновено е 8% мазнината, но тя е събрана на капака, ако не разклатите млякото, си остава там и може да се махне – може да се замени с режимно прясно мляко 0,1 %, сгъстено с царевично нишесте и една ч. лъж. кокосови стърготини
  • лют червен пипер

Пилешките хапки се задушават, добавят се празът и чушките, тиквата и броколи букетчетата, както и кокосовото мляко и се оставя да къкри около 1 ч.

Сервирах го с пюре от  карфиол – добре се комбинираха.

Advertisements