Рецепта feelgood

  • 1 кг. пилешки воденички
  • 2 стръка пресен чесън
  • 1 ч. л. подправка Маги за пилешко
  • 1 ч. л. царевично нишесте
  • 1/2 кисело мляко 0,1%
  • 1 жълтък
  • сок от 1/4 лимон
  • 2 бр. желатин на д-р Йоткер
  • черен пипер

В около 600 – 700 мл. вода се слагат воденичките и 1 ч. л. подправка Маги за пилешко, варят се дълго, до омекване(около час и половина), изваждат се, нарязват се на по 3-4 парчета и се връщат в бульона, заедно с нарязания на ситно чесън. Ври около 5 мин., застройва се със сместа от киселото мляко, жълтъка и сока от лимон и ври още около 5 мин. Накрая се прибавя разтвореното в 30-тина мл. вода царевично нишесте, ври още 10 мин., през това време сме разтворили желатина по указанията на пликчето. Изсипваме всичко в йенска тенджерка, подправяме с черния пипер, добавяме желатина и след около 10 мин. прибираме в хладилник. Много е вкусна, ако я хапнете и просто като супа, без да желирате.

***

Бележка от Крикри: Понеже съм много недоверчива към готовите смески от подправки, според мен е по-добре да се сложат отделни подправки, а не Маги.

Advertisements