Рецапта feelgood

  • 10 телешки шницела (телешко филе, нарязано на филии, по около 5 мм., режат ми ги с големина около 10 на 15см.)
  • 6 сварени яйца
  • 10 „букетчета“ карфиол
  • 300 гр. гъби
  • 1 щипка канела
  • 3 с. л. Екскуиза 0,1%
  • 50 мл. прясно мляко 0,1%
  • 4 средни домата
  • 1 кисело мляко 0,1%
  • 1 с. л. сухи зеленчуци
  • 1/2 връзка копър
  • черен и червен пипер

Първо в тефлонова тенджерка приготвяме плънката – слагаме нарязаните на дребно гъби,  сушените зеленчуци, Еkскуизата, нарязаният много на дребно карфиол, прясно мляко и оставяме да къкри, докато течността се изпари, добавямe  канелата и нарязаните на дребно яйца. Шницелите натриваме с червен, черен пипер и съвсем малко диетична сол. Слагам във всяко от тях от сместа, навивам на рулца, които завързвам с дебел конец и нареждам върху тефлонова тавичка. Заливам с малко вода и пека на умерена фурна, първо под фолио. Когато поомекнат,  махаме фолиото, печем още 10-ина мин., заливаме с настърганите домати, разбъркани с киселото мляко и нарязания на дребно копър, запичаме.
Ако нямате време, можете приготвените шницели вместо да завързвате с конец, да поставите във фолио, да завиете като бонбон и да печете в тавичка с малко вода около 40 мин. в предварително загрята фурна на 200 градуса. С настърганите домати може да направите доматен таратор към тях, като им добавите копъра, малко счукан чесън и шприцовате по една розичка от Ескуиза.

Advertisements