fractal

Някой използвал ли е яйчен белтък на прах? Не става дума за протеина за шейкове (за тях Дюкан се е изказал); това чудо, като се разбие с вода, се използва за готвене – омлети, целувки, а бе каквото се прави с нормални белтъци. Спестявам си нервите по отделане на белтъците, а и чуденето какво да правя с жълтъците после. От 10-на дена готвя с него вместо да използвам цели яйца и съм доволна уж. Това ми беше и другата идея – да намаля яйцата заради жълтъците и холестерола.  Ако някой също го ползва – откъде се снабдявате?
Мояt го открих в Русе, оказа се, че тук има завод, който го произвежда; 1 кг. – около 25 лева. 1 супена лъжица се разбива с 8 части вода; сигурно бъркам нещо, че малко воднисти стават белтъците. За омлет използвам 1 супена лъжитса прах; долу-горе колкото 3-4-5 белтъка. Още не съм се опитвала да правя целувки с него, но за омлети е фантастичен просто.

Advertisements