преписа: elan

„РАЗРЕШЕНИ  И  ЗАБРАНЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

От тук нататък плюс протеиновите продукти имате право на сурови или варени зеленчуци, които също можете да приемате в каквото количество желаете, в който и да е час на деня и в каквато комбинация ви се прииска. Позволено ви е да консумирате домати, краставици, репички, спанак, аспержи, праз, зелен фасул, зеле, гъби, керевиз, копър, всички видове салати, включително от ендивия, салатно цвекло, патладжан, тиквички, чушки, дори моркови и цвекло, стига да не е на всяко ядене.
Забранени са нишестените зеленчуци: картофи, ориз, царевица, грах, бакла, леща, боб, нахут. Без да забравяме авокадото, което някои хора взимат за зелен зеленчук, а то е плод, при това много мазен плод.
Артишокът и козята брада, които са нещо средно между зелен зеленчук и нишестен зеленчук, също трябва да се избягват, тъй като не могат да се ядат в същото неограничено количество като другите зеленчуци.“

Advertisements