Рецепта feelgood

  • 1 кг. риба
  • 1 морков
  • 2 глави лук
  • 1 бр. дафинов лист
  • 1 ч. л. черен пипер на зърна
  • 2 с. л. оцет
  • 1 малка целина
  • 2 жълтъка
  • 1 ч. л. бял или смесен пипер
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 лимон
  • 6 с. л. Екскуиза 0,2%

Почистваме рибата –  махаме вътрешностите, махаме главата. Измиваме под течаща вода и нарязваме на парчета с дебелина около 2 см. Приготвяме маринатата като смесваме лука, нарязан на ивици, целината и моркова, нарязани на дребно, дафиновия лист, зърната черен пипер, сол, оцет и 3 ч. ч. топла вода, кипваме я и добавяме рибата. Варим на умерен огън 10-15 мин. Вадим рибата от маринатата внимателно, поливаме я с лимоновия сок. Заливаме със заливката, приготвена по следния начин: в тенджерка на водна баня слагаме Екскуизата. Бъркаме 2 мин. и започваме леко да добавяме разбитите  с малко сол жълтъци и бял пипер, бъркаме с дървена лъжица до леко сгъстяване.
Накрая поръсваме с нарязания много на дребно магданоз.

Advertisements