svetlat

Аз имам и още нещо да питам – не го пише в книгата, но не мога да намеря и в нета, поне на български, ярешкото месо към кои спада. Аз не знам защо си мисля, че то е по-постно от агнешкото, но никъде не го намирам по хранителните таблици, и то най-вероятно защото от България предимно се изнася такова месо. Чуждоезиковите мами дали ще могат да ударят едно рамо, ако им се занимава, да намерят хранителните стойности на ярешкото (ще поясня, че Ярето е детето на козата, понеже съм се сблъсквала с хора, които не знаят). Хората по селата го отглеждат и ядат. Миналата година, когато братовчедка ми започна режима, ме попита може ли да се яде – отговорих й, че не знам. Нейният баща отглежда на село и им праща понякога. Не знам във Франция дали ядат изобщо козе и ярешко.

Advertisements