rien

Иска ми се да задълбая по темата гликемичен индекс и да ви пусна началото на една книга – автор на книгата не мога да посоча , книгата се казва Glyx Diät, която разяснява малко повече по темата инсулин. И като в добрите стари времена някой се включи да издискутираме по темата

„Преди 30 години Др. Дейвид Дженкинс от Университета в Торонто започва да оценява храните не според калорийната им стойност, а според Гликемичния индекс като провежда редица тестове като предлага различни храни за консумация и след това измерва нивото на кръвната захар на участващите. Така остойностява продуктите с Glyx фактор от 1 до 100. Колкото по-висока е стойността на фактора, толкова повече се е повишило нивото на кръвната захар.
Ако един продукт покачва кръвната захар бързо и високо, позволява на инсулина са се “заключи”. Затова Др. Дженкинс препоръчва да се ядат храни с гликемичен индекс под 50.
Внимание, Малък Гликемичен капан
С висок гликемичен индекс идват и много “полезни”храни като сухар, картофи, банани, корнфлейкс. Противоположно на това богатите на мазнини и белтъчини месни, млечни и рибни продукти са с нисък Glyx фактор.
Както и повечето готови продукти – при тях причината е “скрити” мазнини.

Защо храните с висок фактор са толкова неудобни за отслабващия?
Художествено описано хормонът Инсулин изпраща хранителните мазнини във масните клетки и ги заключва там. Така прави отслабването невъзможно. Който яде без почивка неправилните хранителни средства, запечатва клетките за цял ден. Така “Инсулинът “ стои пред мастните клетки като пазач и не оставя мазнините да напуснат депата.

Инсулинът като виновник за вълчия глад…
Блаодарение на него след употреба на храни с висок Glyx фактор нивото на кръвната захар се понижава бързо, което ни прави неконцентрирани, нервни, отнесени и ни принуждава отново да достигнем високата стойност на кръвната захар. Чрез сладки изделия. Затова порционите на храните-дебелосъздатели се увеличават постоянно. В последните години пържени картофи, чипс, пуканки и кола се намират в размери XXL.

Яденето според Гликс диетата гарантира само добри резултати >
Мазнините изгарят в мускулите, кръвната захар остава константа, което предпазва от диабет. Лошият холестерин намалява, което предпазва от инфакт и удар.“

Момичета в Германия, във всяка хлебарница /backerei/ в големите градове има  хляб Glyx с нисък гликемичен индекс .  Peace