krikri

И още една хрумка – Амсимом (за тези, които не я помнят – видна дюканка, ама я хвана липсата  Laughing) ми каза, че е започнала да ползва конопено брашно. Какво мислите за него, удачно ли е да се използва вместо царевично нишесте (маизена, майзена)??? Преписвам дословно съдържаноето на 100 гр. от двата продукта.
Конопено брашно                                      Майзена
мазнини                    9.63%                                                     2 г
протеини                 30.92%                                                     3 г
въглехидрати             7.7%                                                     88 г
целулоза                 13.27%                                                     0 г
енергийност           247.90 Ккал                                              360 Ккал
На етикета на конопеното брашно пише, че се използва за кифли, кексове, хлябове, бисквити…
Какво ще кажете?

Advertisements