Рецепта Pettesa

Дозата е за 2 дни

•   6 супени лъжици фино смлени овесени трици
•   4 яйца
•   400 мл. обезмаслено прясно мляко
•   подсладител на прах „Equal”
•   400 гр. тиква (или 2 парчета с размер на ябълка)
•   1 кафяна лъжичка бакпулвер
•   канела

Тиквата се сварява за около 20 мин. (в зависимост от тиквата), като изстине се поръсва с канела и според сладостта на тиквата може да се сложи и подсладител на вкус, намачква се с вилица и това е плънката.От 2-те яйца, триците, бакпулверът и  200 мл. от млякото се приготвят точно 4 бр. много тънки палачинки с диаметър на тигана 28 см.Палачинките не се препичат много, оставят се по-белички, за да са по жилави при навиване.Значи четирите палачинки се разполовяват за да се образуват 8 платки.В тавичка с диаметър около 28 см. се постила хартия за печене.Всички палачинки се  намазват с тиквената плънка, навиват се и се подреждат в тавата, кака както се нарежда вита баница.И най-накрая се приготвя заливка от 2 яйца и останалите 200 мл. прясно мляко и се подслажда на вкус (абе с две думи заливката е крем карамел).Заливката се нанася с лъжица постепенно, за да се напоят палачинките  и отгоре.Пече се в предварително загрята фурна на 200о C за около 30 минути или докато се стегне заливката и започне леко да се препича.Когато се извади от фурната, се чака малко да изстинe и се поръсва с подсладителя на прах.
Абе не желая да дразня сектор „втора фаза”, ама не мога да не отбележа, че стана много яко, даже не-режимни се нахвърляха като невидяли.