Рецепта бр. 27, сп. Меню, преправена за Дюкан от Крикри

  • листи кисело зеле
  • 500 гр. смляно или кълцано телешко месо
  • 1 малка главичка цвекло, сварено и нарязано на кубчета
  • 2 с. л.  настърган лук
  • 1 ситно накълцана скилидка чесън
  • 1 ч. л. сушен риган
  • 2 с. л. нарязан магданоз
  • 1 ч. л. смлян шарен пипер
  • сол на вкус

за соса:

  • 2 глави лук, нарязан
  • 2 с. л.  доматено пюре
  • 1/2 ч. ч. зеленчуков или пилешки бульон
  • 1 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. черен пипер

Месото се омесва с лука, чесъна, цвеклото и подправките. Посолява се на вкус и се завиват сармите в зелевите листа. Стават 12 сарми. Слагат се да се сварят на пара за около 30 мин.

„Запържва“ се лукът с малко от бульона,  добавят се останалите продукти и останалият бульон. Сварява се до готовност.

Готовите сарми се сервират със соса.