Рецепта Петранка Благоева, сп. „Good food“ No 4/2009, адаптирана от Крикри

  • 500 гр прясно зеле
  • 100 гр моркови
  • 100 гр краставица
  • консерва риба тон в собствен сос
  • 2 средно големи домата
  • магданоз
  • сол, оцет, по желание течен парафин

Зелето се нарязва на слама и се осолява, добавя се оцета. Морковите се режат на тънки ивици, а краставицата – на кубчета. Смесват се.

Слага се салатата в продълговата чиния, отгоре се разпределя рибата тон. Отсрани се подреждат нарязаните на шайби домати. Поръсва се с магданоз.

За трета фаза – Към зелето, морковите и краставиците се добавя шепа царевица и става подходящо за въглехидратен ден. За гала или за домашните може да се украси с маслини.