Рецепта sandrita, публикувана като коментар

продукти за блата:
4 с. л. овесени трици
4 с. л. пшенични трици
1 яйце
1 ванилия, щипка бакпулвер, настърганата кора на 1 лимон и на 1 портокал
подсладител на вкус
около 1/2 чаша прясно мляко  (до получаване на средно гъста каша)

продукти за крема:
700 гр. кисело мляко 0,1%
пакетче и половина желатин, разтворено в 1/2 ч.  ч. гореща вода
1 ванилия
степче горски плод, малина или от някакъв друг червен плод по избор
подсладител на вкус

1 шепа ягоди

От продуктите за блата се приготвят 2 палачинки, които се опичат в тефлонов тиган, без никаква мазнина. Приготвя се крема (не е нужно да слагате цялото степче, а само колкото е нужно, за да получите желания розов цвят) и от него се сипва на дъното на прозрачна пластмасова тарелка (от дълбоките с релефни стени, в които продават сладки, толумбички, баклавички, сладолед и др. с вместимост 1 литър). Отгоре се слагат парченца от палачинките, пак малко крем, парченца ягоди, крем, останалото количество от палачинките, крем, останалите ягоди и останалия крем. Прибира се в хладилник за 1 нощ. На сутринта  се потапя за секунди в съд с гореща вода, за да се отдели от формата и се обръща върху чиния. Украсява се отгоре с няколко ягоди. Става особено красив (заради релефната форма) и адски вкусен!!!