Рецепта miss Marple

  • 200 гр. воденички
  • лук
  • кимион
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • паприкаш (или чаша доматен сок и 5-6 чушки)
  • няколко скилидки чесън
  • няколко гъби

Воденичките се смилат с машинка за месо. Ако нямате, може да се накълцат дребно и да се минат с пасатора. Получената кайма се подправя малка главичка лук (1 стрък зелен лук), чер пипер, чубрица, кимион на вкус, сол. С мокри ръце се оформят кюфтета.
Взема се половин буркан консерва паприкаш (или чаша доматен сок и 5-6 чушки) и също се пасира, да станат частички като за домашна лютеница. лага се на котлона да заври и в него се прибавя глава лук (2-3 стръка зелен), няколко скилидки чесън (1 стрък зелен), чер пипер, няколко гъби. Ври до сгъстяване. В това време кюфтетата се изпичат на незалепващ тиган или във фурна, заливат се със соса и се връщат на котлона (във фурната) за няколко минути.