Рецепта Петьофи

Необходими продукти:

  • пилешко бутче, обезкостено
  • пресен лук
  • кисела краставичка
  • китайска подправка или подправки на вкус
  • магданоз
  • яйца

Пилето нарязвате на дребни хапки и „запържвате “ в тефлонов тиган без мазнина. Когато е готово към него добавяте кисела краставичка на кубчета, пресен лук и чесън на ситно. Бъркате докато си пуснат сока. Добавяте китайската подправка, или подправки на вкус  и бъркате до готовност. След това разбърквате яйцата за омлет и изпичате от тях палачинка. След като е готова я нарязвате на ивици и прибавяте към пилето.
Накрая може да добавите няколко капки соев сос, магданоз и лимон по желание.

За ПЗ дни може да се добавят морков, чушка, тиквичка.

снимка Петьофи

снимка Петьофи