Рецепта музичка

  • 0.500 кг пилешко месо
  • спанак бланширан – (предварително си го приготвих от 1 кг сурово състояние)
  • 100 гр. гъби
  • прясно мляко 0.1 % – 1 чаена чаша
  • подправки , каквито желаете – зеленчуков микс на подправка (режимен), целина, черен пипер , кимион, чесън……

Сварява се пилешкото месо в не много вода, колкото да го покрие.  Изважда се и обезкостява . В бульона добавям бланширания спанак и подправките(без чесъна)  и оставям да ври около 20 минути до пълно омекване на зелентията. Вадя от огъня и пасирам до крем супа. Връщам обратно на котлона, като прибавям пилешкото месо, вече обезкостено ,гъбките, прясното мляко  и чесъна на дребно. Оставям да къкри на по слаба степен , колкото да се съединят вкусовете. Става страхотна крем супичка!