Бележка от Ангуа: да, има го, но в БГ няма достатъчно (по-точно наистина) обезмаслено сирене, нито пък кашкавал.

Отговор на въпрос за сирене Маджаров Лайт

Боби1973

Доста умувахме навремето и направихме сметка, че млякото, от което е направено сиренето, е наистина обезмаслено, но има и много сухо вещество /СВ/, чиято масленост е огромна за нас, а СВ е малко по-малко от половината от съдържанието… та затова бяхме изчислили, че общо идва към 10%, ако се не лъжа. Освен това продуктите на Маджаров са само олекотени, а не обезмаслени. Истина е, че сте отслабнали с тях, но без тях сигурно щеше да е по-бързо, а може би – не. И в интерес на тези, които желаят да практикуват режима в най-чист вид, ние споделяме опита си и предупреждаваме за търговски не до там коректни хитринки, като например обезмаслени млека, на които са отнети животинските мазнини, но са добавени като растителни, а са обявени като 0,1% масленост и само ако прочетеш супер ситните надписи и успееш да разшифроваш съкращенията, ще установиш истината. Това е!
Всеки си преценява дали да прави компромиси и с какво и си знае колко е мотивиран, колко път го чака и колко време иска да го върви.
Дюкан препоръчва обезмаслените млека да са о% маслени, а сирената, доколкото помня, да не са повече от 3%, както и шунките.
За 3 фаза ти препоръчвам именно олекотеното сирене, но според мен и нормално да ядеш, пак ще е по-малка беля от това без холестерол например, което е блъскано с всякакви „промишлени“ масла и задължително го обезсолявай!
35Малко късно стоплих за солта 35. Поради проблема със солта и аз хапвам от нормалното в 3 фаза, но наистина обезсолено.