Пържола по имигрански с гарнитура Трикольор

Пържола по имигрански с гарнитура Трикольор

Пържола по имигрански с гарнитура Трикольор

Време за приготвяне: 20 минути
Степен на сложност: лесно

Продукти:

  • Пуешка пържола от бут
  • 1 глава лук
  • половин тиквичка
  • половин червена чушка
  • паста Хариса
  • 2 скилидки чесън
  • 1 клонка пресен или сушен розмарин
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1 ч. л. пикантина барбекю
  • щипка куркума
  • 1 ч. л. соев сос

Приготвяне:

Загрейте добре оребрен незалепващ тиган. Смесете сухите подправки и чесъна със соевия сос.  Намажете почистеното от кожа месо с по-голямата част от приготвената марината, отгоре добавете на тънък слой паста Хариса. Сложете в тигана да се запича, а през това време нарежете зеленчуците за гарнитурата. Прибавете лука и чушката отстрани на месото и разбъркайте след няколко минути. Намажете лентичките тиквичка с останалата марината. Обърнете месото от другата страна, извадете лука и чушките и на тяхно място подредете тиквичките. Печете до готовност и сервирайте. Първи ред лук, втори тиквички и трети чушка – бяло, зелено червено 🙂

Да се консумира на официалните български празници или на задгранични сбирки 🙂

Вижте още рецепти с пуйка, с тиквички или чушка