Пържола по имигрански с гарнитура Трикольор
Време за приготвяне: 20 минути
Степен на сложност: лесно
Продукти:
- Пуешка пържола от бут
- 1 глава лук
- половин тиквичка
- половин червена чушка
- паста Хариса
- 2 скилидки чесън
- 1 клонка пресен или сушен розмарин
- 1 ч. л. червен пипер
- 1 ч. л. пикантина барбекю
- щипка куркума
- 1 ч. л. соев сос
Приготвяне:
Загрейте добре оребрен незалепващ тиган. Смесете сухите подправки и чесъна със соевия сос. Намажете почистеното от кожа месо с по-голямата част от приготвената марината, отгоре добавете на тънък слой паста Хариса. Сложете в тигана да се запича, а през това време нарежете зеленчуците за гарнитурата. Прибавете лука и чушката отстрани на месото и разбъркайте след няколко минути. Намажете лентичките тиквичка с останалата марината. Обърнете месото от другата страна, извадете лука и чушките и на тяхно място подредете тиквичките. Печете до готовност и сервирайте. Първи ред лук, втори тиквички и трети чушка – бяло, зелено червено 🙂
Да се консумира на официалните български празници или на задгранични сбирки 🙂
Вашият коментар