Рецепта Icecream
- 8 яйца
- 1 л. прясно мляко – дозата е за 4 дни!!!
- ванилия на вкус
- посладител на вкус
Яйцата, ванилията и подсладителят се разбиват добре с миксер, добавя се млякото, изсипва се във формички, купички или тава, пече се на водна баня на около 150-200 градуса около 45 мин. Аз и без водна баня го правя.
Снимка SunshineMery
Рецепта L е о
„Крем-карамел“ в микровълнова
- 250 мл. прясно мляко 0,1 %
- 2 яйца
- подсладител на вкус
- ванилия
ДРУГА ДОЗИРОВКА
- 350 мл. прясно мляко 0,1%
- 3 яйца
- подсладител
- ванилия
Сипвате всичко в йена с капак и пускате на 450 мощност за 7 минути.
Бележка от Ангуа: при моя опит стана за по-скоро 15 минути на 450 вата или 20 минути на 300 вата (по-гладък, без шупли).
Рецепта buborok
- 300 мл. прясно мляко
- 3 яйца
- подсладител/10-14 хапченца Суитли/
- ванилия
Затоплям леко прясното мляко и прибавям 3 разбити яйца, подсладител/10-14 хапченца Суитли/ и ванилия. Сипвам в 4 купички за крем карамел и пека във фурна при 140-150 градуса. Аз ги пека не на водна баня и ми се получават. Същите са на вкус като обикновен крем, но без карамела. За 2-3 дни е. Тази рецепта е като друга, но малко по икономична, защото се опитвам да намаля яйцата за деня или поне да ги използвам за друго нещо.
Бележка от Ангуа: не е най-„икономичната“ на яйца рецепта, доколкото повечето слагат 2 яйца на 250 мл. прясно мляко 🙂
Рецепта mammanarali
- 7-8 яйца
- 1 л. прясно мляко Фитнес 0,1%
- 1 есенция ванилия на д-р Йоткер
- 3 супени лъжици подсладител (подходящ за топлинна обработка)
Продуктите се разбиват добре и сместа се сипва в купички. Пече се на водна баня в не много силна фурна.
Да Ви е сладко
Крем карамел с нес кафе
Ако към готовата смес за крема се добавят 1-2 с. л. нес кафе, се получава малко по-различен , разнообразяващ вкус.
Лаис
ян. 16, 2008 @ 14:25:16
Коментар от SunshineMery
Моят вариант на крем карамел:
Бъркам 5 яйца, 1 л. прясно мляко, сложих 2 ванилийки, 5 ч. л. течен подсладител (доста сладичко стана) и във фурната на водна баня!
Няма почти разлика от истински! И мъж ми си облиза пръстите!
Апостол Апостолов
ян. 17, 2008 @ 12:11:27
Браво на вас! Това е един от най-хубавите френски десерти и досега не ми е хрумвало да го опитам с подсладители.
Като казах подсладители… Сигурно не сте използвали захарин, защото при топлинна обработка той придава горчив вкус на продуктите?…
zlaveshtica
ян. 17, 2008 @ 17:03:46
Господин Апостолов, това са изпробвани и тогава публикувани рецепти. Така че със сигурност никой не използва захарин.
Апостол Апостолов
ян. 18, 2008 @ 10:51:23
Да бе, вярно! Съвсем не съобразих. Грешката е моя. Извинявам се. Още повече, че вчера се емнахме с жената и опитахме едната рецепта. Браво на вас! Цена, цена нямате вие! Желая ви здраве и щастие от все сърце!
ros4enka
мар. 13, 2008 @ 19:55:09
Страхотно!
Zanna
юни 12, 2008 @ 14:02:15
Zdraveite da kaja parvo 🙂 Dnes pravih krem-karamel po-receptata na „Icecream“, stana strahoten, samo 4e go pravih na vodna banq vav forma za keks, sled kato istina i stana kato keks i se reje na par4enca, syper e!!!Az obojavam krem-karamel i se radvam, 4e moga da si go pozvolqvam v tazi dieta… Syper ste vsi4ki!!!
***
Бележка от Ангуа: молим, пишете на кирилица!
kukita
юни 15, 2008 @ 11:40:02
Опитах рецептата за крем-карамел в микровълнова, обаче …. . Пълен провал! Пресече се и стана на едни ужасни парцали, а спазвах точно указанията за време и мощност. Сега чакам да изстине и смятам да се пробвам да го прецедя някак си, за да спася каквото може от материала. А така вкусно мирише!
The_Sunrise
ян. 19, 2009 @ 14:56:09
И моят първи опит в МВ е несполучлив , досега винаги съм го правила във фурната, но днес реших да пробвам с 2 купички в МВ. Първо го пекох на 300W но сместа вреше и стана на шупли , пуснах го на „размразяване“ , но продължаваше да ври , явно температурата пак е висока. Сега ще си забъркам пак смес и ще си го изпека по традиционния начин.
Да питам правещите го в МВ : не ви ли завира сместа и не става ли на шупли ?
gotinata
юли 14, 2009 @ 22:49:45
krem karamela stana super,dnes pravih mnogo mi haresa
Станислав
февр. 20, 2010 @ 11:59:34
Здравейте,
Аз уцелих и начина да направя карамел на дъното на крема. Купих 2 пак. бонбонки Карамел за смучене без захар (не помня марката, но едното пакетче беше 30 гр. с цена около 1.40 лв.). Поначупих ги малко с дръжката на ножа, сложих ги на котлона на 6 с четири-пет ч.л. обезмаслено мляко. След като се получи хомогенна смес я изсипах на дъното на купичките. За около 5 мин. става достатъчно твърда за да можете да налеете течността за крема отгоре. След една нощ на крема в хладилника ще се насладите на пълната версия на крем карамел.
janeta12
мар. 29, 2012 @ 17:18:50
Не използвайте МВ , много е вредна! Крем-карамелът въб фурната е супер! Подсладителят може повече да ви навреди от захарта!