Рецепта Icecream

  • 8 яйца
  • 1 л. прясно мляко – дозата е за 4 дни!!!
  • ванилия на вкус
  • посладител на вкус

Яйцата, ванилията и подсладителят се разбиват добре с миксер, добавя се млякото, изсипва се във формички, купички или тава, пече се на водна баня на около 150-200 градуса около 45 мин. Аз и без водна баня го правя.

Снимка SunshineMery

Рецепта L е о

„Крем-карамел“ в микровълнова

  • 250 мл. прясно мляко 0,1 %
  • 2 яйца
  • подсладител на вкус
  • ванилия

ДРУГА ДОЗИРОВКА

  • 350 мл. прясно мляко 0,1%
  • 3 яйца
  • подсладител
  • ванилия

Сипвате всичко в йена с капак и пускате на 450 мощност за 7 минути.

Бележка от Ангуа: при моя опит стана за по-скоро 15 минути на 450 вата или 20 минути на 300 вата (по-гладък, без шупли).

Рецепта buborok

  • 300 мл. прясно мляко
  • 3 яйца
  • подсладител/10-14 хапченца Суитли/
  • ванилия

Затоплям леко прясното мляко и прибавям 3 разбити яйца, подсладител/10-14 хапченца Суитли/ и ванилия. Сипвам в 4 купички за крем карамел и пека във фурна при 140-150 градуса. Аз ги пека не на водна баня и ми се получават. Същите са на вкус като обикновен крем, но без карамела. За 2-3 дни е. Тази рецепта е като друга, но малко по икономична, защото се опитвам да намаля яйцата за деня или поне да ги използвам за друго нещо.

Бележка от Ангуа: не е най-„икономичната“ на яйца рецепта, доколкото повечето слагат 2 яйца на 250 мл. прясно мляко 🙂

Рецепта mammanarali

  • 7-8 яйца
  • 1 л. прясно мляко Фитнес 0,1%
  • 1 есенция ванилия на д-р Йоткер
  • 3 супени лъжици подсладител (подходящ за топлинна обработка)

Продуктите се разбиват добре и  сместа се сипва в купички. Пече се на водна баня в не много силна фурна.

Да Ви е сладко chef bowuu

Крем карамел с нес кафе

Ако към готовата смес за крема се добавят 1-2 с. л. нес кафе, се получава малко по-различен , разнообразяващ вкус.