Рецепта: jedira
Ето една вариация на познатото кексче с Великденски вкус:
Продукти:
- 3 с. л. овесени трици
- 3 яйца, може да използвате 1 жълтък и 3 белтъка
- 3-4 с. л. нискомаслено кисело мляко 0,1 %
- 1/2 пак. бакпулвер
- подсладител на вкус
по няколко капки от:
- ампула на д-р Йоткер ванилия
- ампула на д-р Йоткер ром
- ампула на д-р Йоткер лимон
Всички продукти се миксират и се изсипват в огнеупорни формички, излизат 3 бр. Пекат се на 190 градуса 35-40 минути.
Снимка: jedira
baryma
май 10, 2008 @ 12:26:22
Изглежда апетитно само на снимката! Не го препоръчвам на никой, яйцата остават на дъното, а триците изплуват на повърхността на сместа, т. е. отгоре се запича, а на дъното яйцата остават полуготови. НИЩО ОБЩО С КОЗУНАК!!! Дори не е близо!
Р.S. На кучето ми му хареса…., но то яде и ***! 🙂
***
Бележка от Крикри: По принцип това е дюкански кекс с малко по-различни миризми, за да наподоби малко козунак. Абсолютно е ясно, че не можем да приготвим и подобие на козунак. А може би просто на Вас не се е получило?
***
Бележка от Ангуа: За да не „паднат“ яйцата на дъното, много е важно да се сложи да се пече веднага след разбъркването…
***
Бележка от ….baci … тук само моята забележка липсва……….
Боби
май 14, 2008 @ 07:55:19
На Великден си направих стандартното кексче в МВ, но вместо само ванилия, сложих и лимонови кори – учудващо заприлича на козунак!
geni70is
май 18, 2008 @ 16:39:58
пробвах рецептата. по принцип си го правя в МВ, но този път исках да е препечено и хрупкаво кексче… аз го направих с екзотични подправки:
сложих 1 ч. л. канела, 1/2 ч. л.карамфил на прах, малко джинджифил и лимонова кора… стана интересно и много вкусно
Lorka
юни 15, 2008 @ 18:51:45
izvinqvam se za latinicata, nqmam vgradena, a vyv foruma pisha s tazi na saita.
ta iskam da kaja, che kozunachetata sa GENIALNI. Samo deto ne vidqh, che e „nqkolko kapki“ ot esenciite, ta nahakah po pochti cqla ampula (doide mi do akyla, che syvsem cqla moje da e mnojko…) Ta sykvartirantkata kaza samo, che e malko „intenzivno na vkus“.
Mejdu drugoto nqmam formichki, zatova go napravih v metalna forma, na koqto se maha dynoto. Predpolagam, che chovek moje da jelira stepche otgore – pravila sym podobno neshto s gotovi blatove (predi diukan est ;)) i stava mnogo vkusno!
***
Бележка от Ангуа: Молим, пишете на кирилица. Идейка: изпишете каквото имате да казвате във форума (без да го публикувате, разбира се) и го копирайте тук.
maria
юни 16, 2008 @ 17:40:09
за този козунак с какво да намажа огнеупорните формички, за да не залепне
ro_shur
юли 23, 2008 @ 14:12:16
Кой кекс наричате стандартен?
Galli
февр. 25, 2009 @ 18:32:38
Вчера ги правих, станаха превъзходни. Съжалявам, че нямах възможност да ги снимам.