Продукти:

  • 1/5 кг. бяла риба (аз използвах филе от мерлуза)
  • 1 кг. спанак
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 3-4 с. л. прясно мляко (обезмаслено) 0,1 %
  • 1 с. л. трици (аз сложих пшенични)
  • сол

Приготвяне:

Почистете добре рибата, след което я сложете да се свари в подсолена вода. След като се свари, я почистете от кожата и костите (ако не използвате филе) и накъсайте на дребни парченца. Спанакът се сварява също в подсолена вода.
В няколко лъжици прясно мляко задушете ситно нарязания лук и когато омекне, добавете към него отцедения и нарязан спанак, чесъна и малко вода и го оставете да поври няколко минути.
В йенска тава се редят ред спанак, ред риба, и отгоре – отново спанак. Ястието се поръсва с триците и се пече в умерена фурна.