Рецепта – френски сайт, превод: Деата

  • 3 с. л. овесени трици
  • 2 с. л. обезмаслено мляко на прах
  • 2 яйца
  • ванилия
  • 1 с. л. майзена
  • 1 бакпулвер
  • 4 капки готварски оцветител
  • 5 с. л. подсладител на прах за готвене
  • 1 ч. л. какао – този продукт не е режимен за първа и втора фаза. По възможност рецептата да не се ползва често!
  • ромова есенция

Смесете в съд овесените трици, обезмасленото мляко на прах, 2 белтъка, 1 ванилия, 1 с. л. майзена, 1 бакпулвер, 4 капчици оцветител /готварски/, 3 с. л. подсладител на прах за готвене. Намазнете с по 1 капчица олио формички за мъфини или кексчета. В друг съд смесете 2-та жълтъка, 1 ч. л. с връх какао на прах без захар, 2 с. л. подсладител, ½ ч. л. ромова есенция.
Загрейте фурната до 180 С. Напълнете формичките до половината с овесената смес, после сложете малко от какаовата по средата, допълнете с овесена, като не пълните до края на формичката /сместа се надига малко при печене/. Печете 20 мин