Рецепта – френски сайт, превод: Деата
- 3 с. л. овесени трици
- 2 с. л. обезмаслено мляко на прах
- 2 яйца
- ванилия
- 1 с. л. майзена
- 1 бакпулвер
- 4 капки готварски оцветител
- 5 с. л. подсладител на прах за готвене
- 1 ч. л. какао – този продукт не е режимен за първа и втора фаза. По възможност рецептата да не се ползва често!
- ромова есенция
Смесете в съд овесените трици, обезмасленото мляко на прах, 2 белтъка, 1 ванилия, 1 с. л. майзена, 1 бакпулвер, 4 капчици оцветител /готварски/, 3 с. л. подсладител на прах за готвене. Намазнете с по 1 капчица олио формички за мъфини или кексчета. В друг съд смесете 2-та жълтъка, 1 ч. л. с връх какао на прах без захар, 2 с. л. подсладител, ½ ч. л. ромова есенция.
Загрейте фурната до 180 С. Напълнете формичките до половината с овесената смес, после сложете малко от какаовата по средата, допълнете с овесена, като не пълните до края на формичката /сместа се надига малко при печене/. Печете 20 мин
Polly- Wolly
апр. 30, 2008 @ 09:21:53
Тъй като какаото не е достатъчно режимно за 1-ва и 2-ра фаза, аз го замествам с канела. Стават страхотни!
Presto
май 02, 2008 @ 07:05:12
много ми харесва тази рецепта и ще я пробвам, но…. какво е майзена? и на други места съм го срещала и все се чудя какво е това! благодаря предварително за отговора!
***
Бележка от Ангуа: разгледайте в секцията Продукти 🙂