Tumba_lumba

Здравейте, момичета! Аз имам един глупав въпрос – в темата отново беше обсъдено „нискомасленото“ кисело мляко „Култура“, в което се оказа, че има растителни мазнини 3.5%, та се подсетих и реших да попитам защо не може диабетична лютеница „Дерони“, която е с подсладител и има 2.9% мазнини, а „Културата“ се хапва всекидневно, да речем, и не пречи на режима, докато лютеницата се използва за подправка (не казвам да излапаме бурканчето наведнъж Laughing) и не се позволява или да речем – не се препоръчва!

ПП Знам, че диабетичните продукти по принцип не са за нас, просто питането ми е конкретно за лютеницата („Дерони“ за диабетици) като правя паралел с киселото мляко („Култура“)!

***

Бележка от Ангуа:

1) Ползването на кисело мляко Култура с добавени растителни мазнини е личен избор

2) Лютеницата може да има и други нережимни съставки, освен захарта (без захар, тъй като е за диабетици)…