ПОРАДИ НАЛИЧИЕТО НА КАКАО ТЕЗИ РЕЦЕПТИ Е ДОБРЕ ДА СЕ ПОЛЗВАТ МЕКО КАЗАНО РЯДКО!
Рецепта муцка
- 2 жълтъка
- 2 с. л. какао
- 1-2 с. л. подсладител
Всичко се разбърква добре и се разстила върху алуминиево фолио.
Загъва се и внимателно и се притиска – да стане на тънък слой.
Слага се в замразителя за 2-3 часа.
Аз го използвах нарязано на парченца към сместа за сладки.
Станаха сладки със шоколадови парченца.
Снимка муцка
Рецепта Abrakadabra
Вълшебен течен шоколад
Време за приготвяне – 10 минути.
Продукти
- 1 пакет нискомаслено сухо мляко (200 г.)
- 1 ч. ч. нискомаслено прясно мляко 0,1 %
- 4-5 с. л. нискомаслено какао
- 3-4 ч. л. подсладител за термична обработка
- 1 ванилия без захар
Приготвяне
Прясното мляко и подсладителят се слагат на котлон до завирането им.
В отделен съд се смесват сухото мляко, какаото и ванилията.
Когато първата смес заври, се прибавя към втората.
Пасира се, за да не стане на бучки.
Разлива се в малки чашки и след охлаждане се слага в хладилника. Сгъстява се допълнително, но не много.
NB!
Ако ви горчи, намалете какаото и/или подсладителя.
Ако ви е гъсто, добавете още 1/2 ч. ч. прясно мляко.
Ако ви е рядко, върнете цялата смес на котлона. Ще се промени на вкус, пак ще пасирате и може да загори.
agu
мар. 11, 2008 @ 12:50:52
много харесвам тази рецепта.. но ме притеснява, че изяждам по един такъв на ден…
Вие до колко си го позволявате.. и какаото разрешено ли е всъщност??
GreenApple
мар. 13, 2008 @ 06:08:43
Момичета, как ви се получава шоколада на вас? На мен ми се получи нещо като размазано гъсто какао върху фолио.
Колко време се бъркат жълтъците? Да не би да съм ги бъркала малко?
И какво е замразителят? За камерата ли говорим? Защото „шоколадът“ се разтопи от топлината на ръцете ми секунди след като го извадих от там.
Общо взето имаше вкус на сладки жълтъци с какао…
Дайте ми малко ъкъл, че в определени дни на месеца яденето на шоколад е просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНО..!
geni70is
апр. 06, 2008 @ 17:38:09
ако намалите какаото на 1/2 до 1 супена лyжица и добавите 2 супени лyжици обезмаслено сухо мляко, става като млечен Дюкански шоколад.
какаото е с висока масленост, потърсете какао с ниска масленост или ограничете употребата му до минимум
Az i ti
апр. 06, 2008 @ 19:45:53
А кое какао е нискомаслено (обезмаслено)?
На повечето пише или едното, или другото, но всъщност ВСИЧКИ са с масленост 10,11,12%.
Това твърде много ли е?
Мариана
сеп. 24, 2008 @ 14:09:13
Моля да споделите в кои магазини намирате сухо обезмаслено мляко (София)?
Аngua
окт. 21, 2008 @ 17:08:09
Abrakadabra
Рецепта Abrakadabra
Вълшебен течен шоколад
То и аз направих дузина модификации след първоначалния среднощен екстаз („сътворих“ го около полунощ с притеснителен блясък в очите). Намалих какаото, намалих подсладителя, както и прясното мляко. За съжаление, намалих и консумацията на самия шоколад, защото от това количество мляко (прясно+сухо), не излизам от 00. hahaha
Страхонто действа, нали 🙂
Olive
ян. 09, 2009 @ 18:21:28
Хаха, Abrakadabra, разсмя ме! Ще го опитам и аз този „шоколад“ да видим какво ще излезе.
Katyadjin
ян. 22, 2009 @ 20:17:21
Много любима моя рецепта! АБИ!!! Позволявам си я често /два пъти-три пъти седмично в трета фаза/.. И аз забелязвам резултат от шоколада и посещения след изяждането му в 00 https://s-ssl.wordpress.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif
Tatqna Dimitrova
февр. 12, 2009 @ 16:42:53
Нискомаслено ли се води какаото от 11/12 %?
***
Бележка от Ангуа: за съжаление – не…